Twintig Marokkanen gezocht door Spaanse politie

In verband met de terreuraanslagen in Madrid is de Spaanse politie inmiddels op zoek naar twintig Marokkanen. Eerder deze week werd al bekend dat de Spaanse politie vijf Marokkanen zoekt, die samen met de zaterdag aangehouden Jamal Zougam de hoofddaders zouden zijn. De anderen zouden ook betrokken zijn bij de aanslagen, zo bericht het Spaanse dagblad El Mundo vandaag.

De meeste informatie over de verdachten komt uit Marokko zelf. Daar bestaan vermoedens dat de gezochte personen ook betrokken zijn geweest bij bomaanslagen in Casablanca op 16 mei 2003. Eerder deze week berichtte FOK! al hierover.

De identiteit van de twintig verdachten is bij de politie bekend. Volgens de Marokkaanse justitie is de groep verenigd onder de naam "de Eeuwige Leeuwen." Spil in deze groep 'Abu Mughen', die connecties had met Jamal Zougam.

Eerder deze week werd al bekend dat Zougam waarschijnlijk banden onderhoudt met een Spaanse cel van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda, dat wordt geleid door de imam Barakat Yarkas, alias Abu Dahdah. Deze man zit in Spanje vast voor betrokkenheid bij de aanslagen op 11 september in de VS.