Smiths legt 'GeenStijl' vast

fyful had ons via de nieuws-submit te melden:

De merknaam 'GeenStijl' is gedeponeerd door chipsfabrikant Smiths. Alles wijst erop dat het moederbedrijf Frito-Lay Trading Company de naam bij het Benelux Merkenbureau heeft laten registreren om deze naam te gebruiken voor een nieuwe soort chips.

Smiths schreef afgelopen maand een wedstrijd uit waarbij mensen konden stemmen op een nieuwe naam voor een smaak 'Doritos'.

Bij het weblog GeenStijl.nl is niks bekend. "Wij weten echt helemaal van niets. Smiths heeft in ieder geval geen contact met ons opgenomen," zegt weblogger prof. Hoxha. "Toevallig is het wel zo dat wij onlangs zelf onze eigen naam bij een merkenbureau hebben gedeponeerd, dat hebben we op heel veel producten gedaan, maar toevallig niet op een zak chips. Wel is het zo dat de beeltenis van GeenStijl en de typografie waarvan wij ons bedienen wel is vastgelegd," zegt Hoxha.

"Ons merkenbureau Onel is nu ook aan het kijken of wat Smiths doet wel zomaar kan," vervolgt hij. Hij is niet tegen GeenStijl als merk chips. "Ik zou het alleen maar geweldig vinden als er GS-chips op de markt komen," aldus Hoxha.

Overigens is er ook gestemd op de naam FOK!