'Cd klaar terwijl u Starbucks-koffie drinkt'

In Amerika kunnen klanten van koffieshopketen Starbucks binnenkort onder het koffie drinken een cd'tje samenstellen. In Nederland probeerden Free Record Shop (FRS) en Wehkamp eerder al haar klanten cd's te laten samenstellen, maar dat is nooit een succes geworden.

Volgens Roland van Geest van FRS is het project bij de FRS uiteindelijk een stille dood gestorven, omdat er onvoldoende nieuwe nummers werden aangeboden. "De muziek was verouderd. We konden onze klanten gewoon geen actueel aanbod aanbieden.". Ook het feit dat de samenwerking tussen Siemens en DJPower werd beëindigd speelde volgens hem mee.

Ook warenhuis Wehkamp gaf klanten, onder de naam CDSelect, ooit de mogelijkheid om songs op cd's te laten branden. Volgens woordvoerder Vrolijk van de Wehkamp werd al vrij snel duidelijk dat klanten niet om die dienst zaten te springen. Volgens Vrolijk heeft Wehkamp ook geen nieuwe plannen. FRS daarentegen zegt te werken aan een eigen muziekwinkel op internet, waar klanten liedjes kunnen downloaden.