Fusie AT5 en RTV N-H opnieuw van de baan

De fusie tussen de Amsterdamse stadszender AT5 en de regionale omroep RTV Noord-Holland is opnieuw van de baan. Al eerder was een gesprek tussen de twee zenders over een fusie afgeketst, maar sinds afgelopen december praatten de twee partijen op verzoek van de provincie Noord-Holland en het gemeentebestuur van Amsterdam weer.

Volgens het bestuur van RTV N-H eiste AT5 veel te veel. "De kloof was niet te overbruggen’, aldus de voorzitter van RTV N-H, Jos van Kemenade. "Men moet bereid zijn tot integratie van de twee bedrijven, anders is er geen basis voor samenwerking."

AT5-hoofdredacteur Erik van Zwam zegt teleurgesteld te zijn over het besluit. Volgens hem is er geen echte poging gedaan om tot samenwerking te komen. In een bestuursakkoord was afgesproken dat de stations op basis van gelijkwaardigheid zouden samengaan, maar volgens Van Zwam ging het RTV N-H om de merknaam en de reclameopbrengsten van AT5.

AT5 wilde dat alle 120 medewerkers van de zender konden meeverhuizen en dat er een dagelijks programma van 90 minuten voor de hoofdstad zou komen. Bovendien wilde de zender dat alle tv-activiteiten bij AT5 ondergebracht worden. Volgens RTV N-H dus onredelijk, maar volgens de hoofdredacteur van AT5, Erik van Zwam, zou AT5 bij de door RTV N-H gewenste situatie juist teveel moeten opgeven.