Politie kan niet lachen om studentenlol

xgratiz en -R-Style hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Amsterdam heeft afgelopen maandag met man en macht geprobeerd een ontvoeringszaak op te lossen, die later een studentengrap bleek te zijn. Toch kon de politie niet echt lachen om de grap.

De Amsterdamse politie werd maandagavond ingelicht over een ontvoering van een man die gekneveld zou zitten in een busje. Onmiddellijk kwam de politie in actie en zocht Amsterdam af naar het busje. Uiteindelijk werd het busje met de geknevelde man teruggevonden op de Wallen. De man gaf aan tegen zijn wil te zijn vastgehouden, maar de bestuurder van het busje vertelde de politie dat het om een grap zou gaan.

De studenten meldden zich even later vrijwillig op het politiebureau, waarna zij na een stevig gesprek weer naar huis konden. De geknevelde man beweerde niet bij het complot te horen en wilde eerst nog aangifte doen tegen de studenten, maar besloot later dat niet te doen. "Door het knevelen had hij echt pijn", zei een woordvoerder van de politie. "Hij kon amper ademhalen."

De politie gaat alsnog proberen de kosten op de studentenvereniging, van wie de naam angstvallig geheim wordt gehouden, te verhalen.