'Blauwe verrassing' leidt tot 39 aanhoudingen

MUZZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een algemene controle in Schiedam, Hoek van Holland, Vlaardingen en Maassluis, welke gehouden werd van vrijdag- tot zaterdagochtend, onder de naam ‘blauwe verrassing’, zijn door de Politie Rotterdam-Rijnmond maar liefst 39 mensen opgepakt. Ook schreef men 350 bekeuringen.

Agenten hielden vrijdagmiddag bij preventief fouilleren in de Rotterdamse wijk Bloemhof Noord tien mensen aan. Zes hiervan droegen onder andere steekwapens, traangas, kleine hoeveelheden cocaïne en een nepvuurwapen bij zich. ’s Avonds werden een knuppel, een nepvuurwapen, traangas en twee steekwapens in beslag genomen bij een fouilleeractie in de wijk Oude Noorden. Hier werden elf personen aangehouden.

In enkele van de 1850 op scholen gecontroleerde kluisjes vond men onder andere vuurwerk, lege hulzen en een mes. Men controleerde voorts in winkelgebieden en horecagelegenheden. In een Schiedams cafe werd een 56-jarige Hoekenees gearresteerd nadat er een partij drugs en twee vuurwapens werden gevonden.

Bij een automobilistencontrole, waarbij 1061 automobilisten met een blaastest werden geconfronteerd, veertien gevallen van overmatig alcoholgebruik geconstateerd. Enkele bestuurders moesten vanwege verkeersovertredingen mee naar het bureau. Ook werden sommige zwartrijders in het openbaar vervoer aangehouden en werden enkele hennepkwekerijen opgerold.

In totaal waren er ruim driehonderd agenten actief. De politie wilde met deze actie tonen dat er serieus omgegaan wordt met klachten over hinderlijke situaties.