Bende graffitispuiters gearresteerd

Afgelopen dinsdag hebben de Spoorwegpolitie en het Korps Landelijke Politiediensten de laatste verdachte uit een groep graffitispuiters aangehouden. Het zou gaan om een 22-jarige man, die volgens het OM behoord tot een groep van vijf onder de naam GT-crew op zijn minsts 150 tekeningen hebben aangebracht op treinen. De aangerichte schade is in vier jaar tot de 200.000 euro genaderd.

De vier resterende verdachten zijn gisteren voorgeleid. Drie van hen zijn vrijgelaten. Van een 23-jarige man uit Den Haag prolongeerde de rechtbank de voorlopige hechtenis. De afgelopen dinsdag aangehouden man komt vandaag voor. De verdachten worden door Justitie beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie, vernielingen en openbare geweldpleging.

Maandenlang was de Spoorwegpolitie bezig met het onderzoek, zo zegt een woordvoer van het OM. De bende heeft de afgelopen 4 jaar over het hele land treinen beklad. De schade is opgemaakt uit schoonmaakkosten en de baten die zijn ontstaan als gevolg van het uit de dienstregeling halen van bepaalde treinen.