[update] Grote brand in Waddinxveen

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een meubelfabriek op het Waddinxveense bedrijventerrein is vannacht omstreeks half vijf brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een zeer grote brand. Men is met acht blusvoertuigen uitgerukt om de vlammen te doven.

Door een adequaat optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar bedrijven in de buurt. Ook zijn twee aan de fabriek grenzende woningen ontruimd. Hoe groot de schade en gevolgen van deze brand bij Mulleman Meubelen BV zijn is nog niet duidelijk.

update 10.57
De brandweer heeft om 07.20 uur het sein brand meester gegeven. Naar verwachting zal het nablussen nog de hele ochtend duren.

Ongeveer tweederde van het 4000 vierkante meter grote bedrijventerrein is volledig verwoest. Pottenbakkerij Keralicht en schoonmaakbedrijf Codee Total Care zijn volledig afgebrand. Van de eerder genoemde meubelfabriek liep enkel een oppslagruimte enige rook en waterschade op. Een woordvoerder van de gemeente noemde de schade groot, maar kon nog niets zeggen over de totale omvang ervan.