Bussumse autopyromaan slaat wederom toe

Een pyromaan heeft woensdagnacht in de Bussumse villawijk ‘t Spiegel wederom zeven autobrandenbranden veroorzaakt. Totaal zijn er nu al 26 auto’s uitgebrand of beschadigd de afgelopen tweeënhalf jaar. Van de dader onbreekt tot op heden ieder spoor.

De politie joeg de hele nacht tevergeefs op de dader, terwijl de brandweer druk bezig was met het blussen van de branden. Het aantal rechercheurs dat de zaak onderzoekt is na de gebeurtenissen van vannacht verdubbeld tot zes.

Het is de politie inmiddels wel duidelijk dat er geen toeval in het spel is. Omdat bij eerdere branden de technische oorzaak niet te vinden was, werd zelfontbranding als oorzaak aangewezen. Vele buurtbewoners namen hier geen genoegen mee en hebben zelf de branden in de wijk in kaart gebracht.

Het eerste incident vond plaats begin 2000, toen een enkele auto in brand vloog. In 2001 verwoestten zeven autobranden een complete school. Hierna bleef het een tijd lang vrij rustig, over het gehele jaar 2002 zijn er drie branden geregistreerd. Na de herbouw van de school vorig jaar ontstonden er weer regelmatig branden.