Uitslagen Champions League (10/03/04)

Vanavond werden de resterende returnwedstrijden in de achtste finale van de Champions League afgewerkt. Vier teams grepen de laatste tickets voor de kwartfinales.

Vanavond was de buit voor de thuisspelende ploegen. In Madrid kwam de plaatselijke niet in problemen tegen Bayern MŁnchen. Real Madrid had uit met enig geluk 1-1 gelijkgespeeld. Door een goal van Zinedine Zidane kon Real wat achterover leunen, waardoor het lang spannend bleef. De Duitsers scoorden echter niet, ook niet in de hete slotfase (1-0).

AC Milan had uiteindelijk geen moeite met Sparta Praag. In blessuretijd van de eerste helft was het niemand minder dan Filippo Inzaghi die de openingstreffer maakte. In de tweede helft leek Tomas Jun met een tegendoelpunt even de spanning terug te brengen, maar doelpunten van Andrei Sjevtsjenko tweemaal en Ivan Gattuso maakten een ruim verschil (4-1).

Arsenal gaat ook verder, het versloeg Celta de Vigo andermaal. Deze keer werd het 2-0 door treffers van Thierry Henry.

AS Monaco, de winnaar van de poule van PSV, zette Lokomotiv Moskou minimaal aan de kant. De Russen moesten al na 22 minuten met 10 man door, maar hadden een 2-1 voorsprong uit Moskou te verdedigen. Uiteindelijk scoorde Dado Prso in de tweede helft het voor de Fransen benodigde doelpunt (1-0).

Vrijdag is de loting voor de kwartfinales.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager