Man verliest hand bij familieruzie

Een 23-jarige man uit Wenen, Oostenrijk heeft afgelopen nacht bij een gevecht, terwijl hij onder invloed van drugs verkeerde, zijn hand verloren. Daarnaast verwondde hij zijn ex-schoonvader zodanig dat de man waarschijnlijk voor de rest van zijn leven blind is.

Midden in de nacht belde de man aan bij zijn ex-vriendin omdat hij het niet kon verkroppen dat hij zijn dochtertje niet meer mocht zien. De man, die duidelijk stoned was, stormde de woning van zijn voormalige vriendin binnen en bedreigde haar en het dochtertje. Wakker geworden van het tumult, probeerde de vader van de vrouw de man naar buiten te werken.

De 23-jarige pakte echter een mes en verwondde de vader daarmee. De vader vluchtte naar de slaapkamer en bewapende zich daar met een 50 centimeter lange machete. De ex-vriend had zich inmiddels met een bijl bewapend, maar de vader wist de rechterhand van de man met ťťn slag af te hakken. De inmiddels onthande man raakte de vader echter op zijn hoofd, waardoor hij zwaargewond raakte. Vermoedelijk is hij permanent blind geworden.

De ex-vriend had zich nog niet eerder agressief of crimineel gedragen.