Klusjesman schiet spijker door zijn hoofd

In Melbourne, Australië heeft een team van neurochirurgen met succes een spijker uit de schedel van een doe-het-zelver verwijderd. Even daarvoor had de 33-jarige Brad Shorten het stuk ijzer per ongeluk met een spijkerpistool in zijn hoofd geschoten.

Met enkele vrienden was hij bezig geweest met een klus in zijn huis toen ze na afloop samen nog een paar biertjes dronken. "Mijn vrienden en ik maakten grapjes over ongelukken op het werk en jezelf in het oog schieten met een spijkerpistool, toen ik voor de grap het pistool tegen mijn hoofd zette en de trekker overhaalde", vertelde Shorten. Ondanks dat de compressor uitstond bevatte het apparaat nog genoeg druk om een spijker af te schieten. De 3,2 centimeter lange spijker doorboorde Shortens schedel en drong schuin achter zijn slaap zijn hersenen in. "Het was een erg domme zet van me", zei Shorten tegen de pers. Ondanks Shortens aanbod om de spijker er eigenhandig met een tang uit te trekken, deden de artsen er vier uur over om de nagel te verwijderen. Naar verwachting zal Brad Shorten, vader van drie kinderen, volledig herstellen.

In januari schoot een Amerikaan zijn collega in het hoofd met een spijkerpistool, die spijker was te riskant om te verwijderen.