Nederlandse skiŰr schopt jochie knock out

In het Oostenrijkse Mayrhofen heeft een 17-jarige Nederlander uit Amsterdam een 13-jarige jongen de intensive care ingeslagen. De Nederlandse wintersporter maakte deel uit van een groep vrienden die na het skiŰn in een pension bijeenzat. Op een gegeven moment brak, na een grap met een condoom, onderling ruzie uit en liep de 17-jarige met zijn vriendin boos weg.

Buiten aangekomen kwam de Amsterdammer de zoon van een hoteleigenaar tegen, de 13-jarige Johannes Hundsbichler. Volgens de Amsterdammer lachte die hem uit waarop hij hem tegen de grond werkte, inelkaar sloeg en in zijn buik trapte. De jongen ligt nu met onder meer uitgeslagen tanden, een gescheurde milt, gekneusde schedel en flinke hoofdwonden in een ziekenhuis.

De Nederlander heeft een bekentenis afgelegd. Justitie beslist of de verdachte in afwachting van de rechtszaak naar huis mag.

Saillant detail is dat de godsdienstlerares van het slachtoffertje ook uit Nederland komt. Judith Neuner-Brouwer (48), Friezin van geboorte die al 28 jaar in Tirol woont, zegt zich dood te schamen voor haar landgenoten die het dorp elk jaar weer overspoelen. ''De agressiviteit van de Nederlanders wordt ieder jaar erger. Ik heb er geen woorden voor. Als ik ergens op vakantie ga, gedraag ik me toch ook.''