Wordt Michael Jackson ook afgeperst?

Brave_Sir_Robin had ons via de nieuws-submit te melden:

De advocaat van een grote winkelketen in Amerika zegt dat de Arvizo familie Michael Jackson geld afhandig probeert te maken door oplichting. Zes jaar geleden stalen de kinderen van moeder Janet Arvizo (waaronder Gavin, die Michael Jackson beschuldigt van misbruik) kleren bij J.C. Penny’s. Na een kleine schermutseling leek de zaak snel afgedaan. Echter, twee jaar na dato kwam de moeder opeens met de claim dat zij en haar kinderen door de bewakers van de winkel zijn mishandeld.

Volgens een psychiater, ingehuurd door J.C. Penny’s, leed de moeder aan waanideeën, en was ze schizofreen en depressief. Daarnaast zou ze haar kinderen hebben geďnstrueerd hoe ze haar mishandelingsverhaal konden ondersteunen. Ze eiste 3 miljoen dollar van de winkelketen. De familie heeft uiteindelijk $137.500 aan de zaak overgehouden omdat J.C. Penny’s bang was dat in het slechtste geval een jury de familie zou geloven en dat dan hun naam te grabbel lag.

De relevantie met Jacksons zaak is duidelijk. Is dit een familie met uitzonderlijk veel pech of heeft mevrouw Arvizo een handige manier gevonden om geld over te houden aan rechtszaken waarin ze haar kinderen laat liegen? Voor de advocaat van J.C. Penny’s is het duidelijk:

“Ze gaan dit keer voor een home-run. Dit is afpersing, afpersing deel 2.”