Drie jaar en tbs voor moord op vader

Gisteren is de 20-jarige M.H., die er van wordt verdacht zijn vader te hebben doodgestoken, veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging. De steekpartij vond op 9 juni plaats aan het Nassauplein te Delft.

De dader woonde al geruime tijd alleen thuis. Zijn vader verbleef meestal bij zijn vriendin, en liet zijn zoon thuis achter. Toen de vader van de Delftenaar het huis toch weg wilde doen, raakte de jongen in paniek en stak hij het slachtoffer dood na een etentje bij zijn vriendin.

Het ongeval kwam niet totaal onverwacht. De jongen kampte al geruime tijd met psychische problemen, die werden ontkend door de ouders. De jongen werd dan ook, tegen psychiatrisch advies, niet opgenomen in een gesloten kliniek. Zo meldt het Pieter Baan Centrum.

De dader ging al vanaf zijn veertiende niet meer naar school. Hij liep bij tijden verkleed als soldaat of politieagent over straat. De rechtbank nam het advies, tbs toeleggen, van het PBC over, die de jongen sterk verminderd toerekeningsvatbaar noemde.

Het vonnis werd uitgesproken in de rechtbank in Den Haag. GeŽist was drie jaar en tbs met dwangverpleging, wat ook werd uitgesproken.