Motief moord op moeder nog onduidelijk

Het is nog onduidelijk waarom een 21-jarige man in Hoorn aan de Saturnushof afgelopen zaterdag zijn 51-jarige moeder doodstak. De politie heeft een speciaal rechercheteam gevormd om de moord in de wijk Grote Waal nader te onderzoeken.

In een artikel van maandag in het Noordhollands Dagblad leggen betrokkenen de oorzaak voornamelijk in de familiesfeer. De schoondochter en de drie oudere broers van de dader hebben het sterke vermoeden dat bij hun jongste familielid zaterdagochtend de stoppen doorsloegen na een telefoontje van zijn moeder met een zus van haar in Turkije.

De moeder zou met haar zoon wellicht naar Turkije hebben willen reizen om hem daar in een huis van haar zus van de drugs en alcohol te kunnen weghouden, zodat hij weer bij zinnen kon komen. De verdachte zou volgens betrokkenen namelijk al wekenlang de weg kwijt zijn geweest door hasj- en alcoholgebruik.

De verdachte, die bij de steekpartij ook gewond raakte, is overgebracht naar het ziekenhuis van de gevangenis in Scheveningen. In eerste instantie was hij in een ziekenwagen, die werd begeleid door politieauto's omdat er mogelijk wraakacties zouden volgen, naar een ziekenhuis in Purmerend gebracht. Ook bij dat ziekenhuis was politie aanwezig om wraaknemers op afstand te houden.

De moeder zal in de loop van deze of volgende week worden begraven in Turkije.