Afgezette carnavalsprins schikt met carnavalsclub

Het kort geding dat Prins Roger de Eerste tegen carnavalsclub "2000" uit zijn woonplaats Heerlen had aangespannen, heeft een andere wending gekregen dan verwacht. Voor de rechtbank is het in plaats van een uitspraak gekomen tot een schikking tussen partijen. Prins Roger I zal zich toch Prins mogen noemen, al is het maar tijdens de drie optochten. Na de carnaval heeft hij geen officiële functie meer en zal hij ook zijn ambtsketting moeten inleveren.

Het bestuur had de prins eerder deze week afgezet omdat hij zich agressief zou hebben gedragen, zo zou hij in een boze bui zijn scepter door midden hebben gebroken. De vereniging ontnam de prins daarop zijn prinstitel. Hij liet het daar echter niet bij zitten en spande een kortgeding aan tegen de carnavalsclub.

De carnavalsprins was erg te spreken over het compromis: "Ik heb een hele hoop snoep gekocht, dat kan ik in elk geval van de Prinswagen afgooien", zei hij. Na het carnaval wil Rogier Ramakers, zoals de Prins heet, zich bij een andere Raad van Elf aansluiten.