Ophef over Amerikaans kookboek met galgenmalen

In Amerika is ophef ontstaan over een kookboek, genaamd 'Meals to Die For' (vertaald: 'maaltijden om een moord voor te doen'). In het boek van auteur Brian Price staan in totaal tweeënveertig recepten voor galgenmalen.

De recepten hebben namen als 'Rice rigor mortis' en 'Convict Chili', met pittigheidgradaties van vijfduizend tot twintigduizend volt. Volgens critici van het boek probeert de auteur een slaatje te slaan uit iets dat helemaal niet grappig is. Price zelf zegt dat hij niemand wil beledigen.

Price zat veertien jaar in een gevangenis in Texas, waar hij in de keuken werkte en de laatste maaltijd bereidde voor terdoodveroordeelden. Naast de recepten beschrijft Price ook zijn ervaringen en worden er handgeschreven verzoeken van terdoodveroordeelden voor hun laatste diner afgebeeld.

Grootste favoriet onder de galgenmalen blijken cheeseburgers met friet, aldus Price in zijn boek. Verder zijn ook steak, gebakken kip en ijs populair. Overigens is het niet zo dat een gevangene altijd krijgt voorgeschoteld waar hij om vraagt. Er wordt alleen gekookt met wat in de gevangeniskeuken voorradig is.