Voetbal: Uitslag Nederland - Verenigde Staten

Het Nederlands elftal speelde vanavond in de ArenA de eerste oefenwedstrijd op weg naar het EK in Portugal van deze zomer. Oranje won met 1-0 door een goal van Arjen Robben.

In een gezapig duel bleek de Verenigde Staten niet bij machte een vuist te maken. Nederland kreeg enkele mogelijkheden. Een doelpunt van Ruud van Nistelrooij in de eerste helft werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later sloeg hij nog eens met de hand de bal in het doel, daarvoor ontving hij de gele kaart van scheidsrechter Ovrebø.

Na de rust maakte bondscoach Dick Advocaat gebruik van de mogelijkheid om ruim te wisselen. Roy Makaay kwam in het veld voor Edgar Davids en schoot onmiddellijk op de Amerikaanse keeper. Goed tien minuten in de tweede helft schoot Arjen Robben via een individuele actie Oranje op voorsprong (1-0). Die stand veranderde niet meer.