Bejaarden moeten wc-papier zelf regelen

Bewoners van het bejaardentehuis Emmaus in Boxtel moeten voortaan zelf voor wc-papier gaan zorgen. Dat hebben de familieleden van de ouderen gisteren te horen gekregen. Het wc-papier wordt niet langer vergoed, aldus de directie van het Brabantse tehuis.

"Ik viel volledig van mijn stoel van het telefoontje van een van de verplegers. Het zijn lieve schatten en zij kunnen er niets aan doen. Maar morgenochtend moet ik met een pak wc-papier op de stoep staan. Mijn moeder snapt er niks van. Oude mensen die hun hele leven keihard gewerkt hebben krijgen nu geen toiletpapier meer. Onbegrijpelijk. Zelfs in de gevangenis kunnen ze hun bips nog gratis af vegen", reageert Bart de Greeff, wiens moeder Annie (77) met Alzheimer in het tehuis op een gesloten afdeling verblijft.

Het bejaardenhuis valt onder zorggroep Elde. Volgens lid van de raad van Bestuur Peter Kanters was de bezuiniging onvermijdelijk. "Eerder vielen het zelf verstrekken van zeep, shampoo en tandenpasta al onder de bezuinigingen. En dan komt er op een gegeven moment een dag dat we op toiletpapier uitkomen. We compenseren deze bezuiniging weer door bijvoorbeeld de snacks bij de broodmaaltijden van onze bewoners voor onze rekening te nemen."

De dj's Ferry en Nens van het ochtendprogramma 'The Morningshow' van het Eindhovense Radio Decibel zijn al een actie begonnen om de bewoners van het bejaardenhuis te helpen. Luisteraars worden opgeroepen wc-papier in te zamelen en deze bij de studio af te geven. Deze zal dan bij het tehuis terecht komen.

Update 18:45 uur
Ook Ruud de Wild heeft een succesvolle actie opgezet voor het bejaardenhuis. SchizofrEend meldde ons via de newssubmit dat hij wc-papier producent over heeft gehaald 3000 rollen af te leveren in Boxtel. "We gaan ze tot aan het einde van het jaar van wc-papier voorzien. Dat komt ongeveer neer op 3000 rollen", aldus Annalies Kok van Edet.