Daders doden Bart Raaijmakers veroordeeld

traB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Breda heeft de rechtbank vandaag de straffen uitgesproken tegen vier mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de 18-jarige Bart Raaijmakers uit Tilburg. De 20-jarige hoofddader Ben-Ammi G., van Antilliaanse afkomst, kreeg 9 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging, na een eis van 15 jaar en tbs; hij is degene die de fatale messteken toebracht.

De 19-jarige C. R., die Raaijmakers hard geschopt heeft, kreeg 12 jaar cel na een eis van 15 jaar. De 18-jarige G. de G. en de eveneens 18-jarige R.A. kregen respectievelijk 8 en 7 jaar cel; tegen beiden was 12 jaar geëist.

De vier mannen zijn veroordeeld wegens gekwalificeerde doodslag (doodslag met strafverzwarende omstandigheden, in dit geval roof). De eis tegen hoofdverdachte Ben-Ammi G. gold moord, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen.

Bart Raaijmakers werd op de warme zomeravond van 18 juli door de vier aangevallen toen hij met zijn broer en een vriend naar huis fietste. De vier wilden hen beroven; na een vechtpartij stak Ben-Ammi G. Bart drie keer in de rug, met de dodelijke afloop tot het gevolg.