Politieachtervolging: Vrouw verongelukt

Een nog onbekende vrouw is dinsdagochtend omgekomen bij een auto-ongeval tijdens een politieachtervolging. De auto waarin zij zat, werd achterna gezeten vanwege drie inzittenden die werden verdacht van een overval.

Na de melding van de overval, door getuigen, kon de politie de vluchtauto al snel traceren. De politie achtervolgde de auto, maar toen de bestuurder van de vluchtauto dit doorkreeg verhoogde hij zijn snelheid enorm. De politie leek het echter niet verantwoord door de kleine binnenstraten van Groningen de auto nog verder te achtervolgen.

Verongelukte autoDe auto werd later op zijn kop terug gevonden door de politie. Uit onderzoek bleek dat de auto tegen een betonnen rand is aangereden, vervolgens over de kop is geslagen en drie meter lager op een fietspad belandde. Een vrouw bleek bekneld te zitten in de auto. Zij is even later ter plaatse overleden aan haar verwondingen. In de auto bevonden zich diverse gestolen computerspullen, van de overige twee inzittenden ontbreekt ieder spoor.

Update 17.50
De bestuurder van de auto is door de politie in zijn eigen huis aangetroffen. Het gaat om een 31-jarige man uit Veendam. Ook is de derde inzittende opgepakt, dit betreft een man van 35 jaar uit Groningen.