Weblog GeenStijl beticht van diefstal

De Dienst Stadstoezicht Amsterdam doet aangifte tegen het weblog GeenStijl.nl wegens het stelen van gegevens. GeenStijl linkte enige dagen geleden naar de site van Stadstoezicht waar alle gegevens van Amsterdammers opstonden die wachten op een parkeervergunning. Die gegevens waren niet afgeschermd en vrij opvraagbaar. Stadstoezicht spijkerde toen snel de site dicht maar inmiddels waren er al verschillende mirrors op internet verschenen, waar GeenStijl ook naar toe linkte.

GeenStijl zegt dat de dienst Stadstoezicht zelf fout zit en dat de aangifte nergens op slaat, omdat de gegevens nooit op de servers van GeenStijl hebben gestaan. Stadstoezicht zegt inmiddels ook de webhosts te benaderen om de gegevens te verwijderen.

Door de gegevens, die nu her en der op internet staan, zijn ook de kentekens van verschillende BN'ers openbaar; onder meer van Beau van Erven Dorens, advocaat Gerard Spong en prins Bernhard jr. Via de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), die commercieel kentekeninformatie verkoopt, is het ook mogelijk om het type auto bij die kentekens te vinden. Zo blijkt Van Erven Dorens een Jaguar te bezitten en Spong een Daimler.

-
Gewraakte bericht op GeenStijl over het lek bij Stadstoezicht (met mirrors).
Commentaar van GeenStijl op de aangifte.
Commentaar van Stadstoezicht op de gang van zaken.

Overigens linkte het weblog van FOK! al een paar dagen vˇˇr GeenStijl naar het bewuste lek bij Stadstoezicht.