Studiebeurzen alleen voor blanken

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een studentengroep op de Roger Williams University in Bristol, Rhode Island gaat beurzen aanbieden aan blanken. De groep protesteert hiermee tegen de positieve discriminatie op Amerikaanse universiteiten, waar etnische minderheden een grotere studiebeurs krijgen. Om mee te dingen moet er wel een essay worden geschreven waarin blijkt dat de schrijver trots is op het blanke erfgoed, en er moet een foto worden bijgevoegd om de 'blankheid te bevestigen'.

De studiegroep is een studentenafdeling van de Republikeinse partij. De voorzitter, Jason Mattera, vindt dat de huidige situatie etnische minderheden bevoorrecht. "We vinden dat als je iemand op basis van zijn karakter en op zijn prestaties wil behandelen, huidskleur geen rol mag spelen", aldus Mattera. Ook ging Mattera in tegen de gedachte dat blanken altijd rijk zijn. "Veel mensen denken dat als je blank bent, je automatisch bevoorrecht bent, dat je automatisch rijk bent en dat je ouders volledig collegegeld betalen. Dat is gewoon niet waar."

Eerder raakte het College Republicans, zoals de groepering heet, ook al in opspraak omdat ze valse geruchten over homobewegingen had verspreid. De bankrekening van de groepering werd zelfs bevroren nadat in het communiquť van de studentenvereniging was geschreven dat de homobewegingen aanzetten tot homoseks. De studiebeurs bedraagt overigens 250 dollar, en zal niet worden uitgekeerd aan mensen die hun huid hebben gebleekt.