Acht maanden eis tegen terroriserend duo

Tegen ÚÚn van de twee 15-jarige jongens die maandenlang tientallen jongeren in hun woonplaats Voorschoten zouden hebben geterroriseerd, is afgelopen donderdag acht maanden cel geŰist, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De andere moet volgens de officier worden gestraft met opsluiting in een jeugdinrichting.

Het duo zou blijkens de vele aangiften in de Voorschotense wijk Boschgeest jongens en meisjes geld hebben afgeperst en hun mobiele telefoons afgenomen hebben. Met het resterende beltegoed belden ze naar Marokko toe. Een aantal meisjes werd als vuil behandeld; ze werden bij de borsten gegrepen en kregen vernederende opmerkingen naar hun hoofd. Zwaaiend met een mes dwong het tweetal jonge meiden ook tot seksuele handelingen.

''Racisme''
De advocaat van het duo, mr. Van der Horst, zei dat justitie de zaak ernstig overdrijft. De vele aangiften hebben volgens hem alles te maken met de Marokkaanse afkomst van de verdachten. Alle aangevers zijn Nederlands en velen van hen zijn volgens de raadsman uitgesproken racisten. "Enkelen van hen noemen zichzelf ronduit neonazi."

Van der Horst haalde ook uit naar burgemeester Verver van Voorschoten omdat die al voor de rechtszaak wist te melden dat de ouders van de jongens tekort waren geschoten in de opvoeding: "Deze jongens hebben vast wel het een en ander uitgespookt, maar dit soort reacties kßn niet", aldus de advocaat.