Drie maanden eis tegen AEL-bestuurder

Tegen Nabil Marmouch, bestuurslid van de Arabisch Europese Liga (AEL), is vandaag voor de rechtbank in Almelo een gevangenisstraf van één maand onvoorwaardelijk en twee maanden voorwaardelijk geëist. Mocht Marmouch hiertoe veroordeeld worden, hoeft hij niet terug de cel in. Eerder zat hij een maand vast in voorarrest.


Nabil Marmouch

De AEL-bestuurder stond terecht op verdenking van heling van een aantal gestolen laptops en verzet bij aanhouding. De 29-jarige Hagenaar werd aanvankelijk ook verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een Twentse zakenman in Hengelo in november 2002. Maar de officier van justitie concludeerde dat hij daarvoor moet worden vrijgesproken, wegens gebrek aan bewijs.

De broer van Nabil, Tariq (20), werd vorig jaar wél wegens die overval, en ook voor heling van gestolen computers, veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk, na een eis van twee jaar.

De advocaat van Nabil Marmouch bepleitte vrijspraak. Volgens hem heeft zijn cliënt zich niet verzet tegen de politie en is er geen bewijs van betrokkenheid bij de heling. Uitspraak 24 februari.