Source code Windows 2000 en NT gelekt?

De source code van zowel Windows 2000 als Windows NT is mogelijk gelekt op het internet. Zogenoemde crackers zouden zichzelf hiertoe toegang verschaft hebben.

Beveiligingsdeskundige Dragos Ruiu vertelde tegen CNet dat "het echt lijkt, maar het slechts om wat brokstukken van het besturingssysteem zou kunnen gaan." De volledige code zou zo'n 40 GB moeten zijn. Een woordvoerster van Microsoft meldde dat "het gerucht over de beschikbaarheid van de broncode van Microsoft is gebaseerd op de speculaties van een individu die een klein deel van de ongeïdentificeerde code heeft gezien en dacht dat het op de broncode van Windows leek."

Ondertussen zijn er verschillende mensen op internet die zeggen de source code al gedownload te hebben en op verschillende internetfora zijn stukjes code gepost als "bewijs". Als de geruchten waar blijken te zijn zou dat uiteraard heel slecht nieuws zijn voor Microsoft en zal donderdag 12 februari 2004 in de boeken gaan als één van de zwartste dagen in de geschiedenis van de softwaregigant.

Microsoft heeft in een persbericht gereageerd op het uitlekken van de source code, het bedrijf heeft de zaak in onderzoek. Het is nog onbekend wat dit voor gebruikers van Microsoft-producten zal betekenen.