Euro 2004: het gras groeit niet

De Portugese organisatie van het EK is bang dat er toch nog iets fout gaat. Het gras in de diverse nieuwe stadions wil namelijk niet groeien.

De nieuwe stadions in Porto, Aveiro, Braga en Leiria zijn al klaar, maar het gras weigert er goed te groeien. Experts op het gebied van gras zijn ten einde raad, terwijl de EK-organisatie hoopt op een klein wonder.

Porto-trainer Mourinho over het veld in Porto waar Nederland de eerste groepswedstrijd tegen Duitsland zal spelen: "Het gras is er zo zacht, dat het voor een voetballer aanvoelt als zand." FC Porto blijft daarom voorlopig in het oude Das Antas stadion spelen.

De organisatie heeft nog wel de optie om de gehele 'grasmat' te vervangen door kant en klare plaggen, als in de Amsterdam ArenA werd toegepast. De kosten hiervoor bedragen één miljoen euro. Een opvallend detail is de bouwer van een aantal van de nieuwe stadions in Portugal, namelijk het Nederlandse bouwbedrijf Ballast Nedam. Toevallig was dit bouwbedrijf ook betrokken bij de bouw van de Amsterdam ArenA.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!