[update] Man eist maandsalaris van Patty Brard

De 54-jarige Gouwenaar P. Veugelers heeft het televisieprogramma 'De kat in de zak' ingeschakeld om een maandsalaris van presentatrice Patty Brard te krijgen. Het bedrag werd hem in oktober 2003 beloofd in een uitzending van Noordzee FM. Brard werkte toen als gast-presentatrice bij het radiostation. Presentatrice Chazia Mourali van 'De kat in de zak' (RTL 4) zal de zaak in de uitzending behandelen.

Patty Brard riep in haar uitzending op om sms-jes te sturen naar Noordzee FM om zo te zorgen dat ze bij deze zender kon blijven. "Als zij uiteindelijk de meeste stemmen kreeg, zou ze kunnen blijven als tijdelijke discjockey, verkondigde Brard voor de microfoon. Ze beloofde een naam uit alle reacties te trekken. Die zou 'een compleet maandsalaris' van haar krijgen. Haar mede-presentator die dag, zei nog in de live-uitzending: 'Patty, weet wat je doet'. Want sommige mensen verdienen immers aardig wat. Maar nee hoor, ze hield voet bij stuk. Dus stuurde ik snel een berichtje met haar naam naar de radiozender toe."

Veugelers werd uitverkozen en mocht in Hilversum 1305 euro in ontvangst komen nemen. "We werden met alle egards in de studio behandeld. U bent de grote winnaar uit wel tweeduizend inzenders, klonk het. We kregen een fles champagne, een pak promotiemateriaal van de zender en de belofte dat het ons door Brard beloofde geld snel zou worden overgemaakt."

Maar het geld is nu nog steeds niet binnen. "Ik heb gefaxt, geschreven, gebeld en gemaild. Maar na ontelbare keren van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, boekte ik nog steeds geen resultaat. Niemand die me bij Noordzee FM verder kon helpen. Vreemd, ze kunnen daar de boel toch wel netjes afhandelen. Als Patty achteraf iets heeft geroepen, wat ze niet kan waarmaken, vind ik dat ook niet erg. Ik roep ook wel eens wat. Maar zeg het dan tenminste eerlijk achteraf.", meent de Gouwenaar die Noordzee FM niet meer aanzet.

Op 15 maart zal de zaak in 'De kat in de zak' behandeld worden.

update 14:31 uur
Noordzee FM heeft inmiddels het bedrag overgemaakt aan Dhr. Veugelers. Dat zegt een woordvoerder van het station aan RadioFreak.nl. Dit nadat het televisieprogramma bij de zender langs was geweest.

Originele bericht: 12:20 uur