Opnieuw zware bomaanslag in Irak

natuurzuiver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak: icoontje Vandaag is Irak opnieuw opgeschrikt door een bloedige zelfmoordaanslag, voor de tweede keer binnen een etmaal tijd. In Bagdad ontplofte vandaag een zware autobom op het terrein van een rekruteringscentrum van het Iraakse leger. Bij de aanslag van vandaag zijn zeker 47 Irakezen om het leven gekomen. Het dodental van de twee zware aanslagen, maar ook door diverse kleinere incidenten in Irak, is de afgelopen 24 uur opgelopen tot boven de honderd.

De bomaanslag van vandaag vond plaats op één van de drukste plekken in het centrum van Bagdad, in de buurt van het station en het busstation. Ten tijde van de aanslag waren honderden mensen, meest jonge mannen, in de directe omgeving van de ontplofte auto aanwezig. Een groot deel van hen was ter plekke om te solliciteren voor een baan bij het leger.

Een Amerikaanse legerwoordvoerder meldt dat de aanslagen hoogstwaarschijnlijk het werk zijn van het terreurnetwerk al-Qaeda. Zo waren beide aanslagen waren gericht tegen Irakezen die samenwerken met de Amerikaanse bezettingsmacht. Gisteren werd al bekend dat al-Qaeda middels een brief om meer steun vroeg in Irak meer onrust te veroorzaken. Die brief is vermoedelijk afkomstig van een Jordaniër, op wiens hoofd door de Verenigde Staten tien miljoen dollar is gezet.