Ziekenhuis vreest voor liquidatie

Het Academisch Ziekenhuis Groningen vreest voor de liquidatie van een patiŰnt op haar intensive care. De man wordt sinds eind januari niet meer bewaakt, omdat het Openbaar Ministerie bewaking onnodig acht.

Op 15 januari werd de patiŰnt, van Antilliaanse herkomst, opgenomen in het ziekenhuis met vijf schotwonden. Hij zou na een ruzie over drugs in de Groningse binnenstad zijn neergeschoten. Rechercheurs waren van mening dat de man op een liquidatielijst stond, daarom kreeg hij permanente bewaking aan zijn bed.

Aan die bewaking kwam eind januari dus een eind, omdat een afrekening door Justitie werd uitgesloten. Het ziekenhuis was hier niet zo zeker over, daarom huurde zij particuliere beveiliging in om de veiligheid van haar personeel en de man te waarborgen.

Een medewerker van het ziekenhuis startte zelfs een kort geding, omdat de veiligheid van het personeel, bezoekers en de patiŰnt niet zeker zou zijn. Dit personeelslid eiste dat er vanaf vrijdag nieuwe bewaking moest komen, maar hij verloor het geding omdat de man tot en met dit weekeinde nog bewaakt zal worden.