"NASA deed geheim onderzoek schedelobject"

Nadat de NASA beschuldigd werd van het niet correct weergeven van de kleuren op Mars, beschuldigen NASA-sceptici de NASA er van bewijs voor organisch leven achter te houden. Ze hebben deze beschuldigingen gebaseerd op foto's van de Marsrover Opportunity die door de NASA zelf zijn uitgegeven.

De NASA-sceptici zeggen nu, dat er een merkwaardig object met twee hoornachtige uitsteeksels te zien is op de foto, en dat de NASA dit object tegen het publiek hier niets over zegt, maar intussen wel onderzoek naar dit object gedaan heeft. Ze baseren dit op foto's die de Marsrover gemaakt heeft.

Op de onderstaande afbeelding is het traject afgelegd waar de rover is langs gereden. De rover nadert hierbij een merkwaardig object, wat in de panoramafoto duidelijk een 3D-object met twee hoornachtige uitsteeksels is. Het object is op onderstaande foto ingezoomd. De pijl geeft aan waar de rover langsgereden is.Op de volgende afbeelding is de uitgestrekte robotarm van de rover te zien, ongeveer op de positie waar het merkwaardige object ligt. Het object zelf is op de foto niet te zien, wellicht omdat deze zich nog naast de rover bevindt, of vlak voor de camera in de robotarm.De volgende foto is vanuit de achterkant van de rover genomen. De sporen die de wielen hebben achtergelaten, laten zien dat de rover op de plek waar het merkwaardige object lag, bepaalde draaiingen heeft uitgevoerd, wellicht om met de robotarm het object beter te kunnen bereiken, aldus NASA-sceptici. De NASA zegt dat de rover hier "testdraaiingen" heeft uitgevoerd.Op de onderstaande foto heeft de rover het geplande rotsgebied bereikt. In de foto is een deel van de foto helemaal bovenaan te zien, waaruit blijkt dat de rover inderdaad langs het merkwaardige object gereden moet zijn:Eerder beschuldigden sceptici de NASA ervan de ware kleuren van Mars te verbergen. Ze baseerden dit op foto's van de Hubble telescoop die een blauwe atmosfeer toont. Ook zijn er blauwe kleuren op de Marsrover die rood weergegeven worden. Sceptici zeggen dat de NASA opzettelijk het infrarood kanaal gebruikt in plaats van het rood-kanaal bij de gereleasde foto's. Door het gebruik van het infrarode kanaal in plaats van het rode kanaal, zijn de kleuren groen en blauw niet correct weergegeven, waardoor eventueel groen op de planeet niet zichtbaar is, en de lucht een rode tint krijgt in plaats van een, volgens hen, blauwe.

De NASA heeft het merkwaardige object in zijn geheel niet genoemd, noch een verklaring gegeven voor de aanwezigheid hiervan op de panoramafoto. De foto's zijn terug te vinden in het Marsrover foto-archief.