Schorsing na mishandeling Marokkaan

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanwege het slaan van de 20-jarige Marokkaanse Amsterdammer A., is een 52-jarige brigadier van de politie geschorst. Het politiekorps Zaanstreek-Waterland maakte de disciplinaire straf vandaag bekend. Afgelopen maandag deed het slachtoffer aangifte van de mishandeling. 

De politiebrigadier zou geslagen hebben nadat A. beledigende opmerkingen had gemaakt. In een verklaring zegt het korps dat het de reactie van de brigadier begrijpt, ''maar dat het niet getuigt van professionaliteit die van een politieambtenaar mag worden verwacht.''

De gehavende Amsterdammer beweert zelf door twee politiemannen te zijn mishandeld in een politiecel te Zaandam. Daarbij raakte hij onder meer gewond aan zijn rechteroog. Bij een val zou hij bovendien twee tanden zijn kwijtgeraakt. Er zouden ook racistische opmerkingen naar hem zijn gemaakt.

De politie spreekt het verhaal van de VWO-scholier deels tegen. Erkend wordt dat de brigadier klappen heeft gegeven, maar de man zou ook verwondingen hebben opgelopen toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie. Verder zou hij bij het verlaten van het bureau zijn gestruikeld. Dit als gevolg van wild gedrag. Volgens de politie heeft Abdel dit de volgende dag zelf verklaard. 


Het Openbaar Ministerie beslist waarschijnlijk maandag of de brigadier zal worden vervolgd.