Inval bij KaZaA in Australië

De Australische organisatie MIPI, vergelijkbaar met de Nederlandse stichting Brein, heeft vanmorgen een inval gedaan bij het bedrijfspand van Sharman Networks. Sharman Networks is de eigenaar van het populaire programma KaZaA.

Nikki Hemming, de CEO van Sharman Networks, kreeg ook een bezoek van de medewerkers van het MIPI net zoals internetprovider Telstra en enkele universiteiten. Het MIPI was op zoek naar extra bewijs in hun zaak tegen KaZaA vanwege inbreuk op auteursrechten.

De auteursrechtorganisatie deed de invallen zonder toestemming van de rechtbank aan de hand van de Australische 'Anton Pilar' regeling. Hierdoor is geen toestemming nodig van een rechtbank om invallen te doen in huizen of kantoren om materiaal in beslag te nemen dat inbreuk maakt op auteursrecht.

"Het is erg duidelijk dat zij op wereldschaal inbreuk op auteursrechten mogelijk maken", aldus directeur Michael Speck van MIPI. "Het gaat hier niet om individuen, het gaat om 'de grote vis'. Dit is een signaal dat internetpiraterij ten einde is in Australie."