Nieuwe TV-serie eerst op internet

Soapfan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Holland Media Groep (HMG) gaat nieuwe afleveringen van de drama-serie 'De Erfenis' eerst op internet tonen, alvorens deze op TV getoond wordt. Zo kunnen kijkers die niet kunnen wachten op de volgende aflevering tegen betaling de hele aflevering op internet bekijken, direct na uitzending van de voorafgaande episode.

"We verwachten geen grote groepen kijkers op internet te trekken maar vooral degenen die verknocht raken aan der serie en zo nieuwsgierig zijn dat ze zo snel mogelijk het vervolg willen zien", aldus een woordvoerster van de mediagroep. Daarnaast kunnen alle voorgaande afleveringen op dezelfde site bekeken worden. Natuurlijk hoopt de HMG in stilte op een groot succes.

Fans kunnen voor één euro 24 uur lang de nieuwe aflevering bekijken. Het betalen kan per 0900-nummer, Walliekaart of SMS. Het is vanaf vandaag mogelijk de eerste aflevering op internet te zien, terwijl deze pas op 9 februari voor het eerst te zien is op RTL4.

Al eerder gaf RTL4 de mogelijkheid om de audities van Idols allemaal tegen betaling terug te zien. De zender wil echter niet prijsgeven hoeveel mensen daarvan gebruik hebben gemaakt.