Superbowl: Uitslag Patriots - Panthers

De 38e Superbowl is in Houston gewonnen door de New England Patriots. Na de meest zinderende finale in jaren won het team nipt van de Carolina Panthers (32-29). De Patriots veroverde de Superbowl al eens eerder in 2002.

De Patriots hadden in het eerste kwart een overwicht, maar konden dat niet in munt omzetten door een uitstekende verdediging van de Panthers. Nadat de ban gebroken was in het tweede kwart door een touchdown van Deion Branch (7-0), kwamen de Panthers door een perfecte alles of niets pass weer snel terug (7-7). Steve Smith ving de 39 yard pass van Jake Delhomme over zijn hoofd en liep de endzone in. David Givens bracht de Patriots toch nog naar een voorsprong bij rust (14-7).

In de tweede helft was het derde kwart wederom scoreloos. In het vierde kwart leek Patriots zijn voorsprong na het uitbouwen tot 21-10 weg te gooien. De Panters kwamen in no time voor (21-22). Uiteindelijk bleek New England over de langste adem te beschikken. Met vier seconden op de klok scoorde Adam Vinatieri net als twee jaar eerder tegen St Louis de beslissende fieldgoal (32-29).

Quarterback Tom Brady van New England Patriots werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Hij was eenmaal eerder meest waardevolle speler.