Inwoners Nigeria zien vliegtuig in zee storten

In Nigeria zijn verschillende inwoners in paniek geraakt, nadat ze een vliegtuig zagen die leek neer te storten in zee, vlak bij de kust van Lekki Beach bij Lagos. Nigeriaanse reddingsteams hebben echter geen sporen van het mysterieuze vliegtuig kunnen vinden.

Een marinehelikopter en een reddingsboot hebben vijf uur lang een 80-km breed gebied op zee uitgekamd. "We hebben geen teken van een neergestort vliegtuig gezien; geen drijvende olie, geen wrakstukken", aldus Elyasu Bako, hoofd van de reddingsbrigade van de Nigeriaanse Marine autoriteiten.

Het ging om een passagiersvliegtuig dat zo'n 25 mensen kon vervoeren. Getuigen zeggen dat het vliegtuig in moeilijkheden leek voor het met een klap in zee stortte. Vreemd genoeg werd er niets aangetroffen.

Het ministerie van luchtvaart verklaarde dat er geen vliegtuigen vermist worden bij Nigeriaanse vliegvelden, noch bij hun collega's van Ghana, Benin, Kameroen of Equatoriaal Guinea. Alle Nigeriaanse vliegleidingen hebben gezegd dat hun vliegtuigen veilig aangekomen zijn.

Het blijft vooralsnog een mysterie wat de inwoners gezien hebben.