Veel overlast door zuidwesterstorm

Veel overlast door stormDe zuidwesterstorm die afgelopen avond over Nederland trok heeft voor veel verkeersoverlast gezorgd. Niet alleen gebeurden er tientallen ongelukken, ook werden sommige wegen afgesloten als gevolg van omgewaaide bomen.

Het KNMI, dat gisteren 150 jaar bestond, gaf zaterdagavond een weeralarm af waarbij werd gewaarschuwd voor zeer zware windstoten met snelheden tot wel 110 kilometer per uur. Vooral in de kustprovincies zorgde de harde wind voor veel overlast.

Op de A15 ter hoogte van het knooppunt Vaanplein in de richting van Ridderkerk werden twee rijbanen afgesloten toen een bewegwijzeringsbord op de weg dreigde te waaien. Deze werd na reparatie echter al snel weer vrijgegeven. De A28 tussen Amersfoort en Zwolle werd bij Nijkerk enige tijd afgesloten nadat dakplaten van een dichtbijgelegen tankstation op de weg waren gewaaid. Vanmorgen was de N344 tussen Kootwijk en Apeldoorn voor een tijd afgesloten door omgewaaide bomen, zo meldt de Verkeersinformatiedienst.
Zuidwesterstorm
Niet alleen automobilisten ondervonden hinder van de storm. Het treinverkeer tussen Zaandam en Uitgeest werd enige tijd stilgelegd nadat een trein tegen een aantal golfplaten botste die door de harde wind op het spoor waren gewaaid. Zo waren er in de loop van gisteravond nog veel meer kleine gevallen waar het treinverkeer hinder van ondervond.

In een wijk in Middelburg zijn de platte daken van zes woningen afgewaaid. Hierop besloot de politie de wijk af te sluiten en de bewoners te evacueren.