Uitslag herenfinale Australian Open

Roger Federer heeft afgelopen nacht de Australian Open van 2004 gewonnen. De als tweede geplaatste Zwitser was in drie sets te sterk voor de Rus Marat Safin. De setstanden waren 7-6, 6-4 en 6-2. Na zijn overwinning op Wimbledon vorig jaar is Melbourne de tweede Grandslamtitel voor Federer, die door het winnen van het toernooi ook de eerste plaats van de wereldranglijst veroverde.

Na een matige eerste set, die gelijk opging, trok de 22-jarige Zwitser de partij in het tweede bedrijf naar zich toe. Safin leek na zijn loodzware wedstrijden in de vorige ronden geen kracht meer te hebben om zich terug te knokken. Toen Federer de Rus vroeg in de derde set brak, was het gedaan met het verzet van Marat.

Marat Safin en Roger Federer
Marat Safin en Roger Federer

Safin was desondanks het verlies tevreden, omdat hij na zijn slepende polsblessure van vorig jaar weer helemaal terug is. "Federer was gewoon beter", aldus de temperamentvolle Rus, die in de tweede set weer op een officiële waarschuwing kon rekenen na het stukslaan van zijn racket.

Roger verklaarde in zijn speech blij te zijn ook te kunnen winnen in Australië. Afgelopen jaar verloor Federer nog in Melbourne met zijn Daviscupteam. Toen was Australië met 3 - 2 te sterk voor het Zwitserse team.