[update] KNMI geeft opnieuw weeralarm: zware storm

Mea.Culpa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het KNMI heeft vanavond opnieuw een weeralarm uitgebracht. Vanwege de zware zuidwesterstorm die op dit moment over Nederland raast, wordt gewaarschuwd voor zeer zware windstoten met windsnelheden tot 110 kilometer per uur. Het KNMI geeft aan dat op uitgebreide schaal grote schade mogelijk is. Het weeralarm geldt tot zeker 3.00 uur komende nacht. Het vorige weeralarm werd afgelopen woensdag afgegeven in verband met de zware sneeuwval.

Overlast in westen van Nederland
In diverse plaatsen in het westen van het land ondervindt men hinder van de zware windstoten. Uit onder andere Den Haag, Amsterdam en Utrecht komen berichten over omgevallen bomen, afgewaaide takken en dakpannen.

Een persoon in Utrecht raakte lichtgewond door een tak die van een boom afbrak. Voorzover bekend is dit de enige gewonde die bij deze storm is gevallen.

Veel hinder voor verkeer
In het hele land heeft het verkeer last van de storm. Er vonden tientallen aanrijdingen plaats en er waaiden veel takken en andere rommel op de snelwegen.

Het wordt sterk afgeraden om met een caravan of aanhanger de weg op te gaan. Desondanks vonden zeven ongevallen met auto's met caravans of aanhangers plaats.

De A28 tussen Amersfoort en Zwolle werd vanavond ter hoogte van Nijkerk voor alle verkeer afgesloten. Van een naast de snelweg gelegen benzinestation waaiden dakpannen op de snelweg. Ter plekke is een omleiding voor het verkeer ingesteld.

Wijk afgesloten
Doordat in een Middelburgse wijk van zes woningen de daken afwaaiden, is een hele wijk door de politie afgesloten. In Rotterdam werd een voorgevel van een appartementencomplex beschadigd doordat een boom tegen de gevel viel.

Update 2.00 uur
Het KNMI heeft het weeralarm ingetrokken. Wel waarschuwt het weerinstituut nog voor zware windstoten, die geleidelijk zullen afnemen.

Het originele bericht werd op 31 januari 2004 om 23.36 uur geplaatst