Vrouw licht weduwnaren op

In Hippolytushoef is een vrouw actief die weduwnaren ertoe beweegt een pakketje handdoeken te kopen, die door hun zojuist overleden vrouw zou zijn besteld. Twee mannen zijn op deze manier bedrogen, in beide gevallen had hun vrouw namelijk helemaal niks besteld.

Eén van de opgelichte weduwnaren kocht deze week van een vrouw, die zei van 'een clubje' te zijn, voor vijftien euro een pakketje met daarin drie handdoeken en drie washandjes. Na een gesprek met zijn dochter drong het echter tot de man door dat zijn op 12 januari overleden vrouw het pakket, dat van slechte kwaliteit was, niet besteld had. Hij ging meteen naar buiten, maar de verkoopster was nergens meer te bekennen.

Toen de man een bekende, wiens echtgenote ook kort geleden overleden is, opbelde bleek dat dezelfde vrouw die dag ook bij hem was langs geweest. Het enige verschil was dat de vrouw bij hem zei van 'De Zonnebloem' te zijn. Het gaat om een kleine vrouw die een beige, gebreide muts droeg. Ze sprak Nederlands zonder accent, maar kwam aldus de opgelichte man niet uit de buurt.

Vereniging De Zonnebloem heeft zich van de vrouw gedistantieerd aangezien de vereniging nooit aan de deur verkoopt. Het uitvaartverzorgingsbedrijf in Hippolytushoef is van de oplichtster op de hoogte gesteld, zodat andere weduwnaren gewaarschuwd kunnen worden.