Ophef over datingshow voor dwergen

Een datingshow voor dwergen heeft bij de kleine mensen zelf voor veel ophef gezorgd. Little People of America, de belangengroep voor deze mensen, krijgt veel boze reacties over het televisieprogramma The Littlest Groom, dat vanaf vrijdag op Fox TV te zien is. Men is boos over de vrij positieve reactie van voorzitter Matt Roloff.

In het programma is het de bedoeling dat kleine vrouwen het hart veroveren van een eveneens kleine man. Zij hebben daarbij echter vrouwen van normale lengte als tegenstander. FOX toont de 'strijd' op 16 en 23 februari, in twee delen.

"Het feit dat Fox deze reality show brengt is schandalig," aldus een ouder van een liliputter. "Het is een nieuwe manier om lachwekkend te doen over hun lichaamslengte." Producer Bill Paolantonio vindt echter dat men iedereen met eerbied en respect heeft behandeld en noemt het programma een 'feest der diversiteit'.

Voorzitter van de LPA Roloff stelt dat de programmamakers er goed aan hebben gedaan zijn organisatie in te schakelen, om zodoende een show en promotie te ontwikkelen die de kleine mens niet voor het hoofd stoot. Hij wil dan ook wachten met zijn oordeel tot hij het programma heeft gezien. "Mijn gevoel zegt dat er niets is gebeurd dat vernederend is."