Nieuwe dreiging van aanslagen met vliegtuigen

De Verenigde Staten hebben in de afgelopen 48 uur nieuwe informatie gekregen die wijst op een mogelijke dreiging van aanslagen door terroristen met behulp van vliegtuigen. Dat hebben medewerkers van de regering laten weten. Het gaat om vluchten tussen Groot-BrittanniŽ en Washington-Dulles International Airport. De berichten spreken over meerdere data in de komende weken.

In de berichten worden ook de vluchten van Air France en British Airways genoemd en dan met name vlucht 223. Die werd eerder deze maand al tot twee keer toe afgeblazen op basis van andere informatie. In december moesten zes vluchten van Air France nog aan de grond blijven vanwege gelijke informatie.

De alarmcode voor terreur is niet verhoogd en staat sinds 9 januari op de op ťťn na hoogste fase, 'fase geel'. Deze verhoging naar 'fase oranje' werd na de berichten in december nog wel uitgevoerd. Wel zijn de veiligheidsmaatregelen voor de Super Bowl in Houston aangescherpt, alhoewel dit sportevenement niet direct in de informatie wordt genoemd.

Het Pentagon heeft bevestigd dat vluchten die worden gewantrouwd zullen worden vergezeld van straaljagers van de Amerikaanse luchtmacht.