Australian Open: Uitslag Federer - Ferrero

Roger FedererRoger Federer heeft zich vandaag naar de eerste positie op de wereldranglijst geslagen. In de halve finale van de Australian Open stond hij geen set af. Hij klopte Juan Carlos Ferrero in drie sets (6-4 6-1 6-4). Met zijn finaleplaats lost de Zwitser Andy Roddick af als nummer één van de wereld.

Ferrero begon het duel sterk, het was Federer die moest werken voor zijn gewonnen games. Bij een stand van 3-3 liet de Spanjaard vier breekpunten liggen en dat kostte hem de set. Op een stand van 5-4 brak Federer tegen de verhouding in op 'love' door de service van Ferrero, hetgeen setwinst betekende. Die klap kwam Ferrero niet meer te boven, Federer snelde daarop door de tweede set en won die met 6-1.

Ferrero, die bij winst de eerste plek op de wereldranglijst had gehad, kreeg last van zijn bovenbeen en werd minder beweeglijk. In de derde set pakte Federer op 3-3 de benodigde break en speelde de wedstrijd gedegen uit. Hij zal in de finale gaan spelen tegen de ongeplaatste Rus Marat Safin.