Hasselhoff: "Hoofdrol in val Berlijnse Muur"

SubheaderDavid Hasselhoff heeft zich beklaagd tegenover de curatoren van een Duits museum over het feit dat zijn foto ontbrak in een tentoonstelling over de val van de Berlijnse Muur. De acteur en producent, die verklaarde bezig te zijn met de filmversie van de Knightrider, zei tegen het Duitse Televisiemagazine 'Spielfilm' dat hij gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de val van het ijzeren gordijn.

Hij liet weten dat hij geholpen heeft om Oost- en West-Duitsland in 1989 één te maken door zijn lied Looking for Freedom te zingen, samen met miljoenen fans voor de Brandenburger Poort in Berlijn. Hij zei dat hij mensen aan beide kanten van de muur had ontroerd met zijn lied, ook al verstonden weinig mensen aan de oostzijde zijn Engels. Hij verklaarde: "Ik vind het erg jammer dat er geen foto van mij hangt in het Berlijn Museum bij Checkpoint Charlie. Na mijn optreden heb ik stukken muur weggehakt waar de kleuren van de Duitse vlag stonden. Een groot stuk van de muur heb ik zelf gehouden, andere stukken heb ik aan mijn Baywatch-collega's gegeven."

Hasselhoff zei dat hij het niet erg vond dat men in de Verenigde Staten grapjes maakt over zijn populariteit in Duitsland. Hij verklaarde zelfs dat hij het land als tweede thuisland is gaan beschouwen. "Veel Amerikanen maken grapjes over mijn populariteit. Maar zij hebben geen idee hoe mooi Europa is en hoe rijk de Europese cultuur en hoe fijn de warmte en de kinderen hier zijn. Duitse kinderen hebben me duizenden bloemen gegeven." Onbekend is of het museum alsnog een foto op zal hangen.