PvdA A'dam wil Aboutaleb als wethouder

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse PvdA heeft aan Ahmed Aboutaleb, momenteel directeur Maatschappelijke, Economische en Culturele ontwikkeling bij de gemeente Amsterdam, gevraagd of hij de vrijgekomen functie van Rob Oudkerk wil opvullen. De 42-jarige Aboutaleb, afkomstig uit Marokko en sinds zijn vijftiende in Nederland, gold als de belangrijkste adviseur van Oudkerk. Hij zou zich daarom nauwelijks hoeven in te werken in de functie van wethouder.

Aboutaleb die nu op vakantie is in Marokko zegt overdonderd te zijn met het verzoek of hij wethouder wil worden. Voordat hij instemt, wil hij eerst praten met zijn gezin en enkele vertrouwelingen. ''Ik snap de urgentie, maar ik moet afwegen of ik in het huidige klimaat de overstap van ambtenarij naar politiek wel wil maken.''

De Marokkaanse PvdA'er heeft al een lange staat van dienst met functies. Voordat hij naar de hoofdstad kwam was Aboutaleb directeur van Forum, het Intituut voor Multiculturele Ontwikkeling. Daarvoor werkte hij onder meer bij het CBS en de SER. Tevens was hij voorlichter van de voormalige staatssecretaris Hans Simons en minister Hedy d'Ancona. Hij is al jaren PvdA-lid.