Miljoenenstrop dreigt door illegale DVD's

Maan_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DVD Finding NemoDe film "Finding Nemo" is een grote hit in de Nederlandse bioscopen, maar toch dreigt de film voor distributeur Buena Vista een miljoenenstrop te worden, omdat de Nederlands ondertitelde DVD van de film nu al massaal in omloop is in ons land.

De illegale versie blijkt van prima kwaliteit te zijn en wordt onderhands verkocht voor een prijs rond de 10 euro. De officiŰle DVD van "Finding Nemo" is pas gepland voor het voorjaar van 2004. De film ging hier op 27 november in premiŔre en trekt elke dag nog volle zalen. Marketing directeur Hong Liem van Buena Vista Benelux kondigde gisteren een uitgebreid onderzoek aan.

De reden dat deze film desondanks nu al ruimschoots op DVD circuleert, ligt aan het feit dat deze in Amerika al in mei 2003 in de bioscopen draaide en daarom al op 4 november als DVD in de schappen lag, ruim 3 weken voor de bioscooprelease in de Benelux. Handige mensen gebruiken de Amerikaanse release als basis voor de Nederlands ondertitelde versie; men gebruikt de Engelse ondertitels (voor slechthorenden) en vertaalt deze simpelweg.