Gevangenis blijkt sigarettenfabriek te zijn

DePresident had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het gebouw moest volgens het plakkaat op de deur 'Blok Nr. 1 van de Xinkang-gevangenis van de provincie Sichuan' gevestigd zijn. De mensen in het gebouw waren dan ook niets anders dan gevangenen. Zo mochten ze er niet uit, maar ze werden niet gevangen gehouden door de Chinese overheid.

Dinsdag deed de Chinese politie een inval in het gebouw, in plaats van een gevangenis trof de politie een illegale sigarettenfabriek aan. In totaal werd er maar liefst 117 ton tabak en 585 lege pakjes sigaretten gevonden van twintig verschillende merken. Verder werden er ook slaapplaatsen en materiaal voor de productie van sigaretten gevonden.

Bij de inval zijn twee mensen gearresteerd. Hoeveel mensen er in het complex werkten, is niet bekend. Wel werd duidelijk dat de arbeiders eigenlijk gevangenen waren. Zo mochten ze van van de baas van de fabriek niet het complex verlaten.

In China, dat zo'n driehonderd miljoen rokers kent, worden ontzettend veel sigaretten van bekende buitenlandse en Chinese merken nagemaakt. Door het namaken loopt de Chinese staat jaarlijks voor honderden miljoenen euro's aan accijns mis.