Loterijwinnaar komt om bij ongeluk

Beetle vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank. Ook Socko wees ons erop...

Geluk en ongeluk kunnen soms erg dicht bij elkaar liggen. Daar is de familie van een 73-jarige man achtergekomen. Hij kwam om terwijl hij op weg was naar een winkel, kort nadat hij in een Amerikaanse loterijshow op televisie 57.000 dollar had gewonnen.

Carl D. Atwood won het geld afgelopen donderdag tijdens een opgenomen uitzending. "Ik ben erg dankbaar en verwachtte niet met zoveel geld naar huis te gaan. Nu kan ik een leuke auto kopen", aldus de toen erg blije winnaar. Een paar uur later werd de man echter door een pick-up truck aangereden in zijn woonplaats Elwood. Hij overleed in het ziekenhuis.

Het programma 'Hoosier Millionaire' werd afgelopen zaterdag toch uitgezonden, nadat zijn familie kenbaar had gemaakt dat de show door zou moeten gaan. De uitzending werd besloten met een foto met de tekst: "In memory of Carl Atwood."

Atwood zou weer worden uitgenodigd met andere kandidaten om voor een één miljoen dollar grote prijs te strijden. De programmamakers zullen nu een oplossing daarvoor moeten bedenken. Waarschijnlijk zal iemand die door de familie van Atwoord is aangewezen zijn plaats innemen.