13-jarige wint C-toernooi Hoogovens

Magnus CarlsenHet is de 13-jarige Magnus Carlsen 'schijnbaar moeiteloos' gelukt om de titel van het C-toernooi van het Corus schaaktoernooi te veroveren. Het Noorse wonderkind boekte in 13 partijen 9 zeges en verloor slechts eenmaal, van Dusko Pavasovic (Slo). Hij boekte met zijn puntentotaal van 10.5 tevens zijn eerste Grootmeesterresultaat.

Magnus debuteerde in april 2001 als internationaal schaker en schoof afgelopen week onder andere de 64-jarige Maarten Etmans van het bord.

Het hoofdtoernooi werd een prooi voor titelverdediger Viswanathan Anand (Ind), de nummer drie van de wereld. Anand kwam vandaag in de laatste ronde reeds na 14 zetten remise overeen met Nederlander Ivan Sokolov. Concurrent Peter Leko (Hon) kwam niet verder dan remise tegen Vladimir Kramnik (Rus). Met de eindzege verdient Anand 10.000 euro.

Beste Nederlander van deze versie van Corus Chess was Loek van Wely, die met de helft van de optimale score gedeeld zesde werd. Jan Timman pakte de rode lantaarn mee, hij werd laatste in de A-groep.